Cioloş consideră că a găsit calea prin care să blocheze o eventuală OUG pentru amnistie şi gratiere

Postat la 18 decembrie 2018 136 afişări

Dacian Cioloş a anunţat că platforma România 100 PLUS va depune la Curtea de Apel Bucureşti o cerere pentru suspendarea actelor administrative ale Guvernului, demers prin care partidul pe care îl conduce ar putea împiedica adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

Cioloş consideră că a găsit calea prin care să blocheze o eventuală OUG pentru amnistie şi gratiere

"Platforma România 100 PLUS depune astăzi (marţi – n.r.) la Curtea de Apel o cerere de suspendare a actelor administrative care pot să ducă la modificarea Codului Penal şi Codului de procedură penală pentru că o să fie foarte nocivă statului de drept din România.

 

 O ordonanţa de amnistie şi graţiere riscă să scape de justiţie oameni inclusiv din mediul politic, oameni cu responsabilităţi la vârf în stat şi oameni care au căpătat puterea şi au pus mâna pe putere şi pe care o folosesc pentru a scăpa de justiţie, în loc să o folosească pentru binele cetăţenilor", a declarat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă cu tema înfiinţării Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS).

 

Fostul premier a adăugat că, în cazul în care Curtea de Apel Bucureşti va decide să suspende actele normative ale Guvernului, atunci Executivul nu va mai avea documentele premergătoare unei OUG pentru amnistie şi graţiere.

 

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amnistie,
gratiere,
oug,
blocare,
ciolos,
gasire,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.