Ciolacu şi Cîţu, mesaje pentru preşedintele Zelenski şi poporul ucrainean în şedinţa comună a Parlamentului

Autor: Mediafax Postat la 04 aprilie 2022 107 afişări

Ciolacu şi Cîţu, mesaje pentru preşedintele Zelenski şi poporul ucrainean în şedinţa comună a Parlamentului

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au ţinut luni discursuri în deschiderea şedinţei comune a Parlamentului în cadrul căreia preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat parlamentarilor români.

Liderii Senatului şi Camerei Deputaţilor au transmis mesaje de solidaritate cu Ucraina, au condamnat crimele de război şi au vorbit despre înăsprirea sancţiunilor care vizează Rusia.

„Masacrul de la Bucea nu trebuie să rămână nepedepsit... aţi arătat că sunteţi un adevărat lider”, a spus Florin Cîţu.

El a mai spus că Rusia trebuie să fie izolată total în plan internaţional.

„Pentru stoparea Rusiei, trebuie să facem mai mult, şi mai mult... Rusia trebuie să fie izolată complet”, a adăugat şeful Senatului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a vorbit şi despre românii din Ucraina.

„Gândul meu se îndreaptă şi către etnicii români din Cernăuţi, Odesa, de pe tot cuprinsul Ucrainei. Românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru libertatea ţării în care trăiesc şi în care îşi cresc copiii. Şi cred, domnule preşedinte, că tocmai acest lucru reprezintă cea mai sinceră expresie a legăturii profunde dintre naţiunile noastre”, a spus Ciolacu.

Preşedintele Ucrainei s-a adresat Parlamentului din România prin intermediul mijloacelor video. La eveniment au participat parlamentarii români, premierul Nicolae Ciucă, miniştri şi diferiţi reprezentanţi ai instituţiilor statului român. În deschiderea şedinţei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlament,
discurs,
ucraina,
mesaje,
popor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.