Ciolacu: România nu va avea capacitatea de a atrage toate fondurile din PNRR pentru toate spitalele

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 octombrie 2022 74 afişări

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că statul român nu va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR sau prin exerciţiile financiare: „Trebuie să să avem simţul realităţii asupra capacităţii administrative a statului român de a atrage toţi banii europeni”.

Ciolacu: România nu va avea capacitatea de a atrage toate fondurile din PNRR pentru toate spitalele

„Trebuie să avem simţul realităţii asupra capacităţii administrative a statului român de a atrage toţi banii europeni. Nu trebuie să ne facem bugete şi să spunem că vom atrage toate sumele pe investiţii publice ale statului, pentru că nu vom reuşi acest lucru. România încă nu are capacitatea administrativă de a atrage toate aceste sume”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează că în prezent România ar trebui să atragă în jur de un miliard de euro pe lună.

„Ar trebui gândită acea porţiune pe care statul nu o poate atrage în marea infrastructură, indiferent de cât ar modifica legile de achizii şi ea trebuie redirecţionată către mediul privat. Vă dau un singur exemplu, vorbim de investiţiile din domeniul sanitar. Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR sau prin exerciţiile financiare. Acolo trebuie statul român şi guvernul să se aşeze la masă cu mediul privat şi să dimensioneze ce sume pot fi atrase de către sistemul public de sănătate şi ce sume trebuie atrase către sistemul privat de sănătate”, încheie liderul PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
spitale,
pnrr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.