Ciolacu,după întâlnirea cu sindicaliştii din Sănătate: Când erau în prima linie, alţii beau în Guvern

Autor: Laura Buciu Postat la 30 mai 2023 211 afişări

Ciolacu,după întâlnirea cu sindicaliştii din Sănătate: Când erau în prima linie, alţii beau în Guvern

Angajaţii din sistemul sanitar sunt cei care au stat în prima linie a luptei cu pandemia, în timp ce alţii fumau şi beau în Guvern, spune, marţi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu 

Marcel Ciolacu a spus că a stopat orice negociere politică până la rezolvarea problemelor sociale din ţară, date fiind greva din Educaţie şi solicitările din Sănătate.

„Am avut o discuţie foarte aplicată cu reprezentanţii sindicatelor din Sănătate, alături de ministrul Alexandru Rafila. Angajaţii din sistemul sanitar sunt cei care au stat în prima linie a luptei cu pandemia, în timp ce alţii fumau şi beau în Guvern. De aceea, respectul faţă de ei trebuie tradus şi prin fapte concrete. Am convenit astăzi să le răspundem majorităţii solicitărilor. Toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare. Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate. Voucherele de vacanţă vor fi acordate pentru toţi angajaţii din sistem. Iar viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechităţile actuale”, spune Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, este un prim pas în direcţia corectă.

„Sunt hotărât să continuăm acelaşi tip de dialog, cu soluţiile pe masa, în zilele viitoare şi cu liderii sindicali din educaţie, transporturi şi poliţie.

„Împreună, sunt convins că vom reuşi să oferim rezolvări coerente care să răspundă cât mai eficient nemulţumirilor manifestate acum în societate”, a mai spus Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
sindicat,
sănătate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.