Ciolacu: Am dreptul să le arăt nepoţilor mei că nu am fost un fals revoluţionar

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 22 septembrie 2023 57 afişări

Premierul Marcel Ciolacu spune că nu a cerut preschimbarea certificatului de revoluţionar şi nici nu va beneficia de acest tip de pensie: „Dar am dreptul să le arăt nepoţilor mei că nu am fost un fals revoluţionar”.

Ciolacu: Am dreptul să le arăt nepoţilor mei că nu am fost un fals revoluţionar

„Nu încerc să îmi păstrez nimic. Eu nu am cerut preschimbarea certificatului de revoluţionar, dar la o zi după ce am fost (numit - n.r.) prim-ministru, o instituţie subordonată premierului a luat o decizie în ceea ce priveşte prim-ministrul României. M-am bucurat foarte mult pentru că înseamnă că suntem într-un stat democratic şi avem un stat de drept. Şi ca cetăţean, am şi eu drepturi”, spune Marcel Ciolacu, întrebat despre procesul cu Secretariatul de stat pentru revoluţionari, care, la o lună după numirea la şefia Exec utivului, i-a respins cererea de acordare a titlului de luptător cu rol determinant la Revoluţia din Decembrie 1989.

El afirmă că nu are nici pensie de parlamentar.

„Nu am nici pensie specială, mi-am dat demisia la finalizarea fiecărui mandat ca să nu am pensie specială. Nu voi avea nici pensie de revoluţionar şi nu voi solicita statului român preschimbarea certificatului meu de revoluţionar pentru a beneficia de ceva de pe urma acestui certificat. Dar am dreptul să le arăt nepoţilor mei că nu am fost un fals revoluţionar. Dacă cineva a luat o decizie administrativă, am aceleaşi drepturi ca şi dvs. Niciodată, chiar dacă voi câştiga sau voi pierde procesul, nu am să comentez o decizie a unui magistrat, dar nici nu am să cer preschimbarea certificatului, pentru a beneficia de ceva de pe urma acestui certificate. Dar e dreptul meu de a face acest lucru. Am anunţat-o public, ca să se ştie”, încheie Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
revoluţionar,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.