Ciocniri la Dublin. Cine este eroul care a salvat copiii înjunghiaţi la şcoală

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 noiembrie 2023 201 afişări

Un brazilian în vârstă de 43 de ani, Caio Benicio, care a emigrat în Irlanda, povesteşte cum a pus capăt băii de sânge de la şcoala din Dublin, joi.

Ciocniri la Dublin. Cine este eroul care a salvat copiii înjunghiaţi la şcoală

Numele lui este Caio Benicio, are 43 de ani, este născut în Brazilia şi este motociclist. De joi seară, e aclamat ca un erou în Irlanda: el a fost primul care a intervenit după ce a văzut un bărbat înjunghiind trei copii şi o femeie în inima Dublinului, în faţa unei şcoli primare.

Acesta se afla pe motocicletă când l-a văzut pe atacator, a sărit şi l-a trântit la pământ cu casca.

Când au început să circule zvonuri nefondate potrivit cărora atacatorul ar fi fost "un imigrant algerian", au izbucnit revolte "fără precedent" în capitala irlandeză. Comisarul Drew Harris, de la poliţie, a dat vina pe o „grupare de huligani” pentru scenele de violenţă fără precedent care au avut loc pe parcursul serii: vehicule incendiate, magazine jefuite şi poliţie atacată, conform Daily Mail.

Pe reţelele de socializare au apărut informaţii despre simpatizanţi naţionalişti de dreapta, convinşi de o posibilă legătură islamică sau cu "migranţii" din spatele incidentului. Însuşi comisarul nu a exclus posibilitatea ca atacul din şcoală să aibă legătură cu terorismul.

Postul de televiziune irlandez RTÉ a relatat că atacatorul, deşi nu este originar din Irlanda, locuieşte în această ţară de mai mulţi ani şi deţine cetăţenie irlandeză.

Drama a început în Parnell Square din Dublin, când un bărbat în vârstă de 50 de ani a început să atace copiii cu un cuţit. În total, trei copii au fost răniţi: doi de 5 ani şi unul de 6 ani. Doi dintre ei sunt încă la spital.

O femeie care lucra la şcoală este, de asemenea, încă în spital după ce a fost rănită. Bărbatul a fost apoi înconjurat şi pus la pământ.

Caio Benicio a declarat pentru The Journal: "Nu a fost vorba despre o decizie, a fost pur instinct şi totul s-a terminat în câteva secunde. El a căzut la pământ, nu am văzut unde a ajuns cuţitul, iar alte persoane au intervenit”. Acum, gândurile sale sunt la fetiţa de 5 ani, cea mai gravă dintre cei trei: "Mă rog pentru ea, nu mă gândesc la nimic altceva. Am văzut-o în ambulanţă, părea atât de slăbită. Aştept veşti despre ea".

Benicio a ajuns în Irlanda pentru a căuta un loc de muncă după ce restaurantul său din Brazilia a ars şi speră că, mai devreme sau mai târziu, copiii săi i se vor putea alătura în Dublin.

Bărbatul s-a declarat întristat de ceea ce el percepe ca fiind sentimente anti-imigranţi. "Se pare că îi urăsc pe imigranţi. Ei bine, eu sunt un imigrant şi am făcut tot ce am putut pentru a încerca să salvez acei copii", a spus el.

Trei copii mici au fost înjunghiaţi joi în faţa unei şcoli din centrul oraşului Dublin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dublin,
erou,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.