CIO: 45 de sportivi, depistaţi pozitiv în urma retestării probelor de la Beijing şi Londra

Postat la 22 iulie 2016 66 afişări

CIO: 45 de sportivi, depistaţi pozitiv în urma retestării probelor de la Beijing şi Londra

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, vineri, într-un comunicat oficial, că în urma retestării eşantioanelor prelevate la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 şi de la Londra din 2012, 45 de sportivi au picat teste antidoping, fiind depistaţi pozitiv.

Rezultatele vin ca urmare a unui al doilea val de retestări ale probelor prelevate, ridicând numărul total de sportivi depistaţi pozitiv la 98. Din cele 45 de teste pozitive, 30 au fost prelevate de la sportivi participanţi la Jocurile Olimpice de la Beijing, inclusiv 23 de medaliaţi, iar 15 au fost de la Londra. CIO nu specifică dacă vreunul dintre cei 15 sportivi depistaţi pozitiv la Londra sunt medaliaţi.

"Noile seturi de analize demonstrează încă o dată angajamentul Comitetului Internaţional Olimpic în lupta împotriva dopajului", a declarat, vineri, preşedintele CIO, Thomas Bach. Oficialii CIO păstrează probele prelevate sportivilor pentru o perioadă de un deceniu pentru a le retesta folosind metode noi.

Sportivii depistaţi pozitiv vor fi informaţi, iar apoi vor putea fi declanşate procedurile împotriva lor. Toţi sportivii care au încălcat prevederile antidoping vor fi interzişi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Competiţia se va desfăşura în perioada 5-21 august.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.