Cine vrea să ajungă preşedintele României. LISTA candidaţilor până la această oră

Postat la 31 august 2019 133 afişări

Cine vrea să ajungă preşedintele României. LISTA candidaţilor până la această oră

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie în ţară, iar în străinătate între 8 şi 10 noiembrie. Dacă niciunul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea de voturi ale alegătorilor se organizează al doilea tur, pe 24 noiembrie. Lista candidaţilor este deja una lungă.

22 septembrie, ora 24.00 este data limită pentru depunerea candidaturilor şi comunicarea către BEC a semnelor electorale. Campania electorală începe oficial în data de 12 octombrie.

Până la această oră, 12 partide şi-au lansat candidaţii în cursa pentru Cotroceni, iar intenţia de a intra în lupta pentru cea mai important poziţie în stat a venit şi din partea uunor independenţi, printre care Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, fata răpită şi ucisă în Caracal.

Actualul şef de stat Klaus Iohannis candidează din partea PNL pentru un al doilea mandat la Cotroceni. Iohannis a fost profesor de fizică înainte de a deveni primar al municipiului Sibiu în anul 2000, funcţie în care a fost reales în 2004, 2008 şi 2012, de fiecare dată din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. În iunie 2014, cu puţin timp înainte de alegeri, a devenit preşedintele PNL şi apoi candidatul pentru Palatul Cotoceni.

Viorica Dăncilă candidează din partea PSD la alegerile prezidenţiale. Ocupă funcţia de prim-ministru al României din ianuarie 2018. Este membru PSD din 1996, iar în mai 2019 a devenit preşedinte al partidului, după încarcerarea lui Liviu Dragnea. Anterior funcţiei de premier, Viorica Dăncilă a fost europarlamentar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.