Cine este românul care revoluţionează Internetul: a creat un nou Web, despre care spune că este mai sigur, mai rapid şi mai prietenos cu mediul

Autor: Ioana Matei Postat la 30 iunie 2022 1830 afişări

Cine este românul care revoluţionează Internetul: a creat un nou Web, despre care spune că este mai sigur, mai rapid şi mai prietenos cu mediul

SOURCELESS, proiectul dezvoltat de un tânăr din Constanţa, România – Alexandru Stratulat - creează un nou Web. Unul mult mai rapid decât World Wide Web, mai eficient şi mai sigur pentru utilizatori, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Platforma SOURCELESS, aflată în fază de dezvoltare, pe baza unei tehnologii patentate în Statele Unite, care combină DLT, Blockchain, zk-SNARK, permite utilizatorilor să beneficieze de avantajele World Wide Web, dar şi să-şi construiască un ecosistem virtual în care să fie în deplină siguranţă.  

Web 3.0 face imposibile furturile de date, permite utilizatorului să decidă ce informaţii lasă la vedere, optimizează protecţia pe care părinţii o pot oferi copiilor atunci când intră în spaţiul virtual.

În plus, consumă extrem de puţină energie şi face posibil ca un utilizator, cu minime cunoştinţe tehnice, să realizeze în doar câteva minute un site, grafică animată sau un video.  

Prin soluţiile tehnice deja implementate, platforma le permite utilizatorilor să-şi construiască propria miniversiune de Blockchain privat (tokenizare şi soluţie tehnică). 

Web 3.0 (World Wide Blockchain) nu este un nou Internet, ci o versiune mult îmbunătăţită a actualului World Wide Web. Platforma SourceLess a fost construită plecând de la premisa că tehnologia Blockchain reprezintă viitorul în raport cu felul în care navigăm şi comunicăm în lumea virtuală, cu infinite posibilităţi de a ne face viaţa mai simplă, de a ne conecta cu oameni din orice colţ al lumii, în siguranţă, şi de a beneficia de avantajele pe care le aduce Inteligenţa Artificială.  

Resursele Web 3.0 sunt utilizate prin tehnologia Peer-to-Peer şi Distributed Ledger, pot fi accesate de utilizator printr-o soluţie de softwere numită platforma SourceLess, care utilizează protocoale diferite de World Wide Web.  

“Încă din anul 1989, de la inventarea www, de către Tim Berner Lee, până în ziua de astăzi , ne-am lovit de foarte multe probleme de securitate, care nu şi-au avut rezolvarea. Până acum. Astăzi, Sourceless propune cea mai simplă soluţie, dar extrem de complexă în simplitatea ei, aceea de a nu permite existenţa oricărui tip de malware. Aceasta cred că este cea mai importantă calitate pe care o putem oferii lumii. Liniştea şi siguranţa identităţii noastre, precum şi propietatea directă şi inviolabilă asupra digitalizării omului.”, spune Alexandru Stratulat, fondatorul SourceLess. 

SourceLess este un sistem hibrid de Blockchain: public şi privat, care îi permite fiecărui utilizator să lase la vedere doar acele date pe care chiar doreşte să le facă publice. “Mi-aş dori ca cineva să îmi poată vedea picturile, operele mele de artă, dar să nu aibă acces la detaliile contului meu bancar, şi nici nu aş vrea ca cineva să îmi ştie conturile de Social Media… doar pe cine aleg eu.”, explică Bogdan Voinea, unul dintre Co-Fondatorii SourceLess, avantajele acestui sistem hibrid.  

În plus, platforma SourceLess permite unificarea sub acelaşi standard a tuturor Blockchain-urilor existente, iar prin criptarea end-to-end a datelor, toate resursele digitale devin incoruptibile. ”Beneficiile majore ale platformei SourceLess nu vin la pachet cu o serie de constrângeri pentru un utilizator neexperimentat, sistemul este construit de aşa natură încât oricine îl poate accesa extrem de simplu.  Poate beneficia de resusele digitale de care are nevoie, fără să fie nevoit să înveţe şi detaliile tehnice care fac funcţional Web 3.0. Un alt beneficiu al utilizatorilor derivă din sistemul nou de adrese digitale creat de SourceLess, STR.domain, care permite fiecărui utilizator să aibă pe viaţă, un domeniu, o adresă virtuală în platformă, care nu poate fi supusă controlului unui terţ, adică fie a altui utilizator, a unei companii private sau instituţii publice.“, explică Iulian Bondari, unul dintre Co-Fondatorii platformei SourceLess.  

Utilizatorii SourceLess au la dispoziţie o serie extrem de lungă de facilităţi, în continuă dezvoltare, pe care le pot folosi: de la posiblitatea de a-şi construi propriul Blockchain până la un serviciu de mesagerie care presupune comunicarea directă, fără intermediar, ceea ce garantează securizarea completă a comunicaţiilor. Aplicaţiile practice ale utilităţilor platformei în zona de business devin, astfel, nelimitate.  

Alexandru Stratulat, este cel care a creat limbajul de programare A.R.E.S, tocmai pentru a-i ajuta pe utilizatorii platformei care au cunoştinţe de bază de coding să creeze sisteme complexe, care să aibă o listă lungă de funcţii utile, care să genereze soluţii simple şi eficiente pentru problemele pe care orice pasionat de tehnlogie sau antreprenor vrea să le rezolve.  

“Încă de la dezvoltarea smart contractelor din Blockchain-ul Ethereum, mi-am pus problema dificultăţii în a interoga, utiliza, software-urile dedicate. De aceea, odată cu apariţia solutiilor de tip text to programming şi a necesităţii unei soluţii unice de a putea lucra într-un mod direct cu Blockchain-ul, am început prin a construi arhitectura unui limbaj uşor de utilizat, care cu ajutorul AI ne poate oferi o soluţie upgradată, pentru secolulul XXI, dar şi utilizabilă de către cei non-tehnici.”,  spune Alexandru Stratulat.  

Fondatorul ecosistemului, Alexandru Stratulat şi co-fondatorii  Iulian Bondari şi Bogdan Voinea au competenţe diferite, care au ajutat la îmbunătăţirea permanentă a platformei.

Echipa SourceLess din România numără în prezent aproape 30 de specialişti, de vârste diferite, care au expertiză în programare, softwere design, tehnologie blockchain, comunicare, web & graphic design, business development, Inteligenţă Artificială şi consultanţă de business.  

În acest moment, companiile partenere folosesc tehnologii SourceLess în valoare de aproape 12 miliarde dolari. Iar platforma SourceLess, tot la acest moment, are în spate o tehnologie de 2,7 miliarde dolari. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creare,
internet,
mediu,
rapid,
roman,
platforma,
construire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.