Cine este românul care a construit afacerea locală transformată în cel mai mare lanţ de cafenele din Europa de Est şi locul 12 în topul celor mai importanţi jucători din industria cafelei în Europa

Autor: Dorin Oancea Postat la 26 mai 2021 262 afişări

Cine este românul care a construit afacerea locală transformată în cel mai mare lanţ de cafenele din Europa de Est şi locul 12 în topul celor mai importanţi jucători din industria cafelei în Europa

5 to go, lansat în 2015 şi devenit cel mai mare lanţ de cafenele din Europa de Est, dar şi cea mai accesată franciză de profil din România, ocupă locul 12 în topul celor mai importanţi jucători din industria cafelei în Europa, în 2020. 

După ce în 2019 ocupa poziţia 23 în acest top, deciziile de business şi parteneriatul cu fondul de investiţii Mozaik Investments, încheiat la final de 2019, au influenţat pozitiv evoluţia 5 to go, aducând o creştere cu 11 poziţii în acest top anual dezvoltat de Food Service, Europe & Middle East. Creşterea procentuală cu 60% faţă de anul precedent este a doua cea mai mare din Europa, în timp ce ca dezvoltare a numărului de locaţii, cu 90 de locaţii noi deschise în 2020, 5 to go se situează pe locul 3 în Europa.

Rezultatul european se reflectă şi în stabilitatea pe care 5 to go o demonstrează pe piaţa locală, cu o cotă de piaţă de 39,9% în 2020 în ceea ce priveşte numărul de unităţi din totalul lanţurilor de cafenele, faţă de o cotă de 28,1% în anul precedent.

„Suntem o companie agilă, iar deciziile curajoase de business luate în ultimul an au fost răsplătite prin aceste rezultate. Ne onorează să fim pe locul 12 în Europa, dezvoltarea 5 to go este rezultatul unei munci de echipă susţinute şi a implicării şi determinării francizaţilor, cei care au decis să investească în acest business. Credem însă că dezvoltarea de abia acum începe. Există potenţial mare pentru acest segment, iar planurile noastre sunt ambiţioase: 1,000 de cafenele deschise în 5 ani şi acces pe noi pieţe internaţionale. Avem un plan solid ce vizează toate tipurile de localităţi, acum am intrat pe un trend de dezvoltare accelerată în oraşele mici şi medii, unde modelul nostru de business se bucură de un real succes”, a declarat Radu Savopol, co-fondator 5 to go.

5 to go a luat naştere în 2015, iar în prezent a depăşit pragul de 250 de locaţii şi este cel mai mare lanţ de cafenele din Europa de Est, dar şi cea mai accesată franciză de profil din România. Radu Savopol şi Lucian Bădilă sunt fondatorii 5 to go.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafenele,
clasament,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.