Cine este politicianul care este favorit pentru a deveni noul cancelar al Germaniei

Postat la 11 februarie 2020 287 afişări

Cine este politicianul care este favorit pentru a deveni noul cancelar al Germaniei

Friedrich Merz este favorit pentru a deveni lider al CDU şi candidat pentru postul de cancelar al Germaniei.

Politicianul este creditat cu 27%, urmat de Armin Laschet (18%) şi de Markus Söder (11%).

Annegret Kramp-Karrenbauer a decis să se retragă de la conducerea CDU.

Friedrich Merz este favorit în intenţiile de vot pentru a deveni liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta) şi candidat pentru postul de cancelar al Germaniei, arată un sondaj de opinie efectuat la cererea RTL/NTV.

În contextul deciziei lui Annegret Kramp-Karrenbauer de a se retrage de la conducerea CDU, favorit pentru acest post este Friedrich Merz, creditat cu 27%, informează postul german NTV.

Pe locul al doilea se clasează Armin Laschet, premierul landului Nordrhein-Westfalen, cu 18%.Markus Söder, premierul landului Bavaria şi lider al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), este creditat cu 11%, iar Jens Spahn, cu 8%.

Conform sondajului, 36% dintre alegători sunt nehotărâţi. Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat luni decizia de a se retrage de la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta). Formaţiunea politică va desemna un alt lider printr-un scrutin intern, înaintea alegerilor parlamentare programate în Germania în anul 2021.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
favorit,
germania,
politician,
lider,
post

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.