Cine este Pizzarotti, compania din Italia implicată în construirea unui lot din autostrada A7 Ploieşti-Buzău

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 19 octombrie 2023 395 afişări

Compania Impresa Pizzarotti, care lucrează pe lotul 1 Dumbrava-Mizil din tronsonul Ploieşti-Buzău al autostrăzii 7 către Moldova, este un business originar din Italia, care a raportat pentru anul 2022 afaceri de 55 de milioane de lei în România

Cine este Pizzarotti, compania din Italia implicată în construirea unui lot din autostrada A7 Ploieşti-Buzău

Constructorul s-a specializat în lucrări complexe de infrastructură rutieră, aeroporturi, baraje, proiecte industriale, construcţii feroviare, rezidenţiale şi spitale.

Compania Impresa Pizzarotti, care lucrează pe lotul 1 Dumbrava-Mizil din tronsonul Ploieşti-Buzău al autostrăzii 7 către Moldova, este un business originar din Italia, care a raportat pentru anul 2022 afaceri de 55 de milioane de lei în România. Rezultatul a fost în scădere cu 49% comparativ cu anul anterior.

Firma Impresa Pizzarotti & C. S.p.A. a fost fondată în Parma, Italia, în 1910 de Gino Pizzarotti şi s-a dez­voltat ulterior ca afacere de familie. Astăzi, businessul se află la a patra generaţie, fiind reprezentat de Michele Pizzarotti, vicepreşedintele companiei, împreună cu sora lui Enrica şi fratele lor Pietro. „De-a lungul anilor, Impresa Pizzarotti a trecut printr-o evoluţie continuă, devenind unul dintre cei mai mari antreprenori generali italieni“, se arată pe site-ul companiei.

Constructorul s-a specializat în lucrări complexe de infrastructură rutieră, aeroporturi, baraje, proiecte industriale, construcţii feroviare, rezidenţiale şi spitale.

„Astăzi, grupul Pizzarotti este prezent în aproape toată lumea, operând cu o forţă de muncă formată din aproximativ 3.500 de angajaţi.“ ­Reprezentanţii com­paniei nu au răspuns solicitării ZF referitoare la evoluţia businessului pe piaţa locală şi la ritmul în care merg înainte proiectele pe care le are în derulare.

În 2022, numărul mediu de angajaţi ai firmei Impresa Pizzarotti & C Spa Italia Sucursala Cluj, subsidiara locală a grupului, a fost de 120, de câteva ori mai mare faţă de cei doar 28 de oameni din anul precedent, conform datelor de la Ministerul de Finanţe, pe fondul intensificării activităţii. Compania a raportat pierderi de 39 de milioane de lei, în scădere de la 122 de milioane de lei în 2021.

Pe lotul 1 Dumbrava-Mizil, Impresa Pizzarotti lucrează în asociere cu firma Retter Projectmanagement din Sibiu. Valoarea acestui contract este de 1,47 mld. lei, durata de execuţie fiind de 20 de luni. Pe tronsonul de 21 km, vor fi construite 15 poduri şi pasaje, 2 noduri rutiere şi un centru de întreţinere şi monitorizare.

Aceleaşi firme lucrează împreună şi pentru lotul 1 din Autostrada Bucureşti (A0) – Centura Bucureşti Nord, un proiect cu o valoare de 815,07 mil. lei.

De-a lungul timpului, Impresa Pizzarotti a mai participat la licitaţii pentru proiecte de infrastructură în România şi în multe a şi fost implicată.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.