Cine este omul care deţine cea mai scumpă casă din lume: valorează un miliard de dolari şi are nevoie de 600 de servitori - GALERIE FOTO

Postat la 11 aprilie 2018 1273 afişări

Mukesh Ambani deţine 40% din acţiunile Reliance Industries, una dintre cele mai mari companii din lume specializate în rafinare. El mai controlează şi alte afaceri, printre care un operator 4G din India sau echipa de cricket Mumbai Indians.

O casă cu 27 de etaje din Mumbai, pe care Mukesh Ambani o deţine, ocupă prima poziţie în clasamentul celor mai scumpe case din lume, întocmit de Forbes, scrie Business Insider.

Casa are o suprafaţă de 37.000 de metri mătraţi şi este cunoscută sub numele Antilia, după o insulă din Oceanul Atlantic.

Ambani, preşedintele Reliance Industries, un conglomerat din India a declarat că pentru construirea casei au fost cheltuiţi între unu şi două miliarde de dolari, echivalentul a 7 clădiri World Trade Center sau a unui birou de clădiri din Manhattan, cu o suprafaţă de aproape 160.000 de metri pătraţi.

Antilia este formată din şase niveluri pentru parcare subterană şi trei eliporturi. În total este nevoie de aproape 600 de îngrijitori pentru a întreţine locuinţa.

Construcţia a început în 2008 şi a fost finalizată la sfârşitul lui 2010.

Locul doi în topul Forbes este ocupat de o locuinţă din Franţa - Villa Leopolda, a miliardarei Lily Safra. Cu o suprafaţă de aproape 81.000 de metri pătraţi, proprietatea este printre singurele case de pe malul mării, pe care regele Belgiei – Leopold II le-a construit pentru iubitele sale.

Evaluată la jumătate de miliard de euro, rusul Mikhail Prokhorov a încercat să o achiziţioneze în 2008, însă în cele din urmă a renunţat, ceea ce a dus la pierderea depozitului de 50 de milioane de euro.

Pe locul trei în topul Forbes s-a clasat proprietatea Irei Rennert din New York, estimată la valoarea de 248,5 milioane de dolari, potrivit ultimelor evaluări. Locuinţa include 29 de camere, trei piscine şi o centrală electrică proprie.

Apartamentul din One Hyde Park vândut recent în Londra pentru 237 de milioane de dolari, ocupă poziţia a patra în clasamentul Forbes, urmat de Kensington Palace Gardens din London deţinute de miliardarul Lakshmi Mittal.

Forbes a anunţat că preţul imobiliarelor de lux este în creştere. Dintre cele 20 de case ale miliardarilor din lume, care fac parte din topul Forbes, doar şase dintre ele au fost evaluate la sub 100 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-este-omul-care-detine-cea-mai-scumpa-casa-din-lume-valoreaza-un-miliard-de-dolari-si-are-nevoie-de-600-de-servitori-galerie-foto-17126458
17126458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.