Cine este omul care conduce unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România

Postat la 24 martie 2024 4126 afişări

Cine este omul care conduce unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 079. Dragoş Damian, CEO, Terapia Cluj

Dragoş Damian conduce unul dintre cei mai importanţi producători locali de medicamente, parte a grupului indian Sun Pharma, iar din noiembrie 2020, ocupă în cadrul acestuia şi poziţia de director regional pentru Europa de Est şi Rusia (EUCIS & Russia).

A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca şi şi-a început cariera în industria farmaceutică în 1993, în cadrul companiei Roche, unde a promovat rapid până la poziţia de medical manager.Între 1999 şi 2004 a avansat din postura de country manager conducând reprezentanţa Menarini/Berlin-Chemie, apoi a fost cooptat de Terapia, unde a ocupat pe rând poziţia de director comercial, respectiv CEO, odată cu preluarea companiei Terapia de către grupul Ranbaxy. Este una dintre vocile puternice ale mediului de afaceri românesc şi scrie constant articole de opinie în Ziarul Financiar.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.