Cine este “milionarul invizibil” care cumpără liderul pieţei locale de lactate

Postat la 31 ianuarie 2016 739 afişări

“Niciun interviu şi doar două fotografii publice cunoscute”. Aşa începea descrierea lui Emmanuel Besnier, preşedintele grupului Lactalis, în publicaţia franceză Les Echos în anul 2011. De atunci, la portretul lui Besnier, astăzi în vârstă de 45 de ani, s-au mai adăugat titluri precum “miliardarul invizibil” sau “omul invizibil din industria brânzeturilor din Franţa”, însă în continuare prezenţa sa cu declaraţii în presa internaţională este extrem de redusă.

Cine este “milionarul invizibil” care cumpără liderul pieţei locale de lactate

 Lactalis, care are în România brandul LaDorna din 2008, a semnat în 27 ianuarie un acord cu acţionarii majoritari ai Albalact Alba Iulia pentru preluarea companiei. Albalact este liderul pieţei locale de lactate. În România, grupul LaDorna deţinut de Lactalis nu este în top cinci.

Emmanuel Besnier a condus o politică de achiziţii extrem de agresivă în urma căreia Lactalis a devenit cel mai mare producător de lactate din lume, cu afaceri de 17 mld. euro, peste 60.000 de angajaţi şi 200 de fabrici. Lactalis este şi al 15-lea cel mai mare grup de agrobusiness din lume, cu 61% din business venind din Europa.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-este-milionarul-invizibil-care-cumpara-liderul-pietei-locale-de-lactate-15014031
15014031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.