Cine este Lucian Butnaru?

Postat la 10 octombrie 2005 3 afişări

Varsta: 27 de ani Startul: La nici 20 de ani, a intrat in afaceri alaturi de un investitor francez, infiintand o companie de soft romaneasca. Akela a fost vanduta recent pentru circa trei milioane de euro. Prima oferta: In 2000, Butnaru primeste o oferta de preluare in valoare de circa 2,5 milioane de euro, comparabila ca valoare cu cea primita acum. Nu a cedat tentatiei.

Varsta: 27 de ani

 

Startul: La nici 20 de ani, a intrat in afaceri alaturi de un investitor francez, infiintand o companie de soft romaneasca. Akela a fost vanduta recent pentru circa trei milioane de euro.

 

Prima oferta: In 2000, Butnaru primeste o oferta de preluare in valoare de circa 2,5 milioane de euro, comparabila ca valoare cu cea primita acum. Nu a cedat tentatiei.

 

Participatie: La momentul tranzactiei detinea 85% din companie.

 

Motivatie: Butnaru spune ca a vandut pentru ca avea nevoie de resurse financiare suplimentare ca sa mentina ritmul de crestere.

 

Clienti: Pe lista se numara Orange, Alcatel, LukOil, France Telecom, BNP Paribas etc.

 

Punctul culminant: Dupa o colaborare de un an, grupul IT american TechTeam decide sa cumpere Akela in octombrie 2005. Akela isi va pastra obiectul de activitate: dezvoltarea de software.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cine este Lucian Butnaru?
/actualitate/cine-este-lucian-butnaru-1004771
1004771
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.