Cine este jucătorul de tenis Nicholas David Ionel, noua senzaţie a României din Cupa Davis. Carieră strălucitoare la juniori

Postat la 17 septembrie 2022 164 afişări

Cine este jucătorul de tenis Nicholas David Ionel, noua senzaţie a României din Cupa Davis. Carieră strălucitoare la juniori

Tânărul născut acum 19 ani în Bucureşti a câştigat Orange Bowl la 15 ani, iar la 17 ani a triumfat la Australian Open, în proba de dublu a juniorilor.

În 2020, Nicholas David Ionel (17 ani la acea vreme) a câştigat la dublu în proba juniorilor, alături de elveţianul Leandro Riedi, la Australian Open. Era atunci pe locul 552 ATP, dar puştiul născut în Bucureşti promitea multe, având un comportament atipic pentru un copil de vârsta lui: nu stătea lipit de terenul mobil, aproape că refuză reţelele sociale, unde mai degrabă postează mama în locul lui, dar bate toată ziua mingea de tenis chiar şi câte 10 ore.

Ela Ionel, mama lui Nicholas, a dezvăluit că primul sport pe care l-a făcut a fost înotul. Nici nu e de mirare, doar l-am conceput pe când eram în Seychelles. Ela, mama lui Nicholas Ionel: Ela Ionel a lucrat în cazinou, iar şoţul a fost manager de cazinou. Părinţii au lăsat Vâlcea natală la 18 ani pentru a-şi încerca norocul în Bucureşti, acolo unde s-a născut puştiul. Familia are o afacere în domeniul vânzărilor.

Protejatul lui Mouratoglou

Nicholas, David pentru părinţi şi Nick pentru prieteni, a început la 3 ani cu înotul, apoi de la 5 ani şi jumătate a luat în serios mânuirea rachetei. Din hârjoana cu un coleg de grădiniţă în Herăstrău, o dată-de două ori pe săptămână, s-a înfiripat, la 6-7 ani, dragostea pentru sportul alb.

Acum, Ionel este legitimat la CS Dinamo, dar mult timp îl petrece la academia lui Patrick Mouratoglou, francezul care o pregăteşte pe Simona Halep. Tot străinii au pus primii ochii pe român, după ce a câştigat Orange Bowl-ul la vârsta de 15 ani, concurând în faţa unor adversari cu un an mai mari. A primit un contract pe patru ani de la IMG, firma marelui Nick Bolletieri, dar n-a rămas în SUA.

De altfel, Ionel a pregătit turneul de la Melbourne la Boca Raton, în Florida, alături de Serena Williams şi de alţi jucători protejaţi de Patrick Mouratoglou.

Ca şi comportament, Nicholas este descris ca un tip glumeţ, vesel, dar nu încurcă borcanele, când este de muncă. Pune cariera pe primul plan, nu se culcă mai târziu de ora 21.30 şi este preocupat inclusiv de nutriţie, chiar dacă nu refuză, când dă pe-acasă, clătitele mamei. ”A declarat război zahărului”, îi face reclamă cea care i-a dat viaţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
juniori,
tenis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.