Cine este Igor Zyuzin, miliardarul rus „vindecat“ de Putin, care a vândut patru combinate siderurgice pe 70 de dolari

Autor: Andrei Chirileasa Postat la 21 februarie 2013 27 afişări

Igor Zyuzin, acţionarul majoritar al grupului siderurgic Mechel, este unul dintre cei mai bogaţi ruşi, cu o avere estimată de revista Forbes la 3,1 miliarde de dolari în martie 2012.

Igor Zyuzin, acţionarul majoritar al grupului siderurgic Mechel, este unul dintre cei mai bogaţi ruşi, cu o avere estimată de revista Forbes la 3,1 miliarde de dolari în martie 2012. De atunci însă, acţiunile grupului Mechel au scăzut cu 40% pe bursă, din cauza problemelor financiare, astfel că în prezent capitalizarea grupului este de 2,6 mld. dolari. Zyuzin deţine circa 70% din acţiunile grupului. Zyuzin, 52 de ani, este licenţiat în economie şi minerit şi face afaceri în industria metalurgică din 1995. El a condus mai întâi o mină de cărbune din Rusia, pe care mai apoi a preluat-o, iar în 2001 a cumpărat grupul Chelyabinsk Steel Plant, devenit ulterior Mechel, iar în 2004 a listat compania pe bursa din New York. Grupul a intrat în România în 2003, când a preluat Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte şi Industria Sârmei Câmpiei Turzii.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-este-igor-zyuzin-miliardarul-rus-vindecat-de-putin-care-a-vandut-patru-combinate-siderurgice-pe-70-de-dolari-10582234
10582234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.