Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot

Postat la 04 decembrie 2020 109111 afişări

Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot

Delia Dinu este consilier prezidenţial, şefă a departamentului de Protocol al Preşedinţiei; prin urmare, poate fi observată în imaginile de la toate întâlnirile oficiale ale preşedintelui Klaus Iohannis.

Ea s-a născut în 1976 de ani şi este licenţiată a Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu” Sibiu, 1999 (Universitatea „Lucian Blaga”), potrivit informaţiilor publice de pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a României. În perioada 2000-2012 a lucrat în cadrul serviciului de protecţie şi pază, iar între 2005 şi 2008 a fost consilier în cadrul Compartimentului Protocol al Administraţiei Prezidenţiale.

Între mai 2008 - august 2012 a coordonat Compartimentul Protocol al Administraţiei Prezidenţiale. În  august 2012 a fost numită Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administraţiei Prezidenţiale. A participat la Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol - Washington 2012 şi Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol - Seul 2014.

A primit, de-a lungul timpului, numeroase distincţii: spre exemplu, a fost decorată de M.S. Regele Albert II al Belgienilor în iulie 2009 cu Ordinul Coroanei în Grad de Comandor, de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Delia Dinu a fost numită Consilier de Stat la data de 28 august 2012 şi Consilier Prezidenţial la data de 1 iulie 2016.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.