Cine este femeia care este noul Avocat al Poporului şi cât va câştiga lunar

Postat la 26 iunie 2019 120 afişări

Cine este femeia care este noul Avocat al Poporului şi cât va câştiga lunar

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, miercuri, numirea Renatei Weber ca Avocat al Poporului. Propunerea acesteia pentru funcţie a fost făcută de către ALDE.

 

Numirea acesteia a fost aprobată cu 209 de voturi „pentru” în plenul reunit, de miercuri, al Parlamentului.

 

PNL şi USR l-au susţinut pe Peter Eckstein Kovacs pentru funcţia de Avocat al Poporului, iar PMP pe avocatul Cătălin Voinea-Mic.

 

După ce a fost propusă de ALDE pentru funcţie, Renate Weber a anunţat că demisionează din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

 

Salariul Renatei Weber se va calcula plecând de la o bază de calcul de 2.080 de lei la care se aplică un anumit coeficient; în cazul lui Victor Ciorbea, acesta era de 10,5, rezultând un salariu lunar brut de 21.840 de lei (la data de 31 martie 2019, potrivit site-ului Avocatului Poporului).

 

Victor Ciorbea a trimis, luni, o adresă către preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Călin Popescu Tăriceanu, în care îi anunţă că mandatul său în funcţia de Avocat al Poporului a încetat, potivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avocat,
popor,
castigare,
femeie,
functie,
numire,
plen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.