Cine este, de fapt, doctorul Adrian Streinu-Cercel

Postat la 21 aprilie 2020 2427 afişări

Cine este, de fapt, doctorul Adrian Streinu-Cercel

”Vacanţa Mare”, planul lui Streinu-Cercel a fost respins public de autorităţi. Streinu-Cercel, ianuarie: ”Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”

Streinu-Cercel, după primul caz de coronavius în România: ”văd că se alertează şi ceilalţi care nu ar trebui”.Astăzi, România are 482 de decese şi peste 9.240 de infectaţi

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, din Capitală, a venit cu un plan pentru perioada de după ridicarea stării de urgenţă, denumit ”Vacanţa Mare”. Acest plan prevede o serie de măsuri mult mai dure decât planul propriu-zis al stării de urgenţă. Spune să fie izolaţi în hoteluri toţi cei care au peste 65 de ani. Proiect care a fost deja respins public de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Şi Preşedintele României, Klaus Iohannis, a catalogat această propunere ca fiind una ”aberantă”.

Dacă priveşti în urmă, în luna ianuarie, la o săptămână după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii convocase Comitetul de Urgenţă, în faţa ameninţării globale a epidemiei, doctorul Adrian Streinu-Cercel spunea public că ţara noastră este ferită de orice risc.

”Focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus.”, spunea prof. dr. Streinu-Cercel în 27 ianuarie.

O lună mai târziu, pe 26 februarie, în România se confirma primul caz de coronavirus. După o zi, Streinu-Cercel apărea la televizor şi spunea că epidemia e treaba ”lumii medicale” şi îi lua peste picior pe cei care erau îngrijoraţi de coronavirus.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
plan,
public

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.