Cine este Ayman al-Zawahiri, succesorul lui Osama ben Laden

Postat la 16 iunie 2011 26 afişări

Egipteanul Ayman al-Zawahiri, in varsta de 59 de ani, "planificatorul" si principalul purtator de cuvant Al-Qaida, care a fost desemnat, joi, lider al acestei retele teroriste, dupa eliminarea lui Osama ben Laden, devine cel mai cautat om din lume.

Departamentul de Stat american a pus pe capul sau o recompensa in valoare de 25 de milioane de dolari. La 8 iunie, el si-a reinnoit juramantul de credinta fata de mullahul Mohammad Omar, liderul suprem al talibanilor, "emirul credinciosilor", intr-o inregistrare video postata online de grupul american de informatii SITE.

Dupa modelul fondatorului retelei teroriste, numarul doi din ierarhia acesteia se ascunde, in urma atentatelor de la 11 septembrie. Ultima data, el este vazut dupa o luna, in octombrie 2001, la frontiera afgano-pakistaneza. Sotia, fiul si cele doua fiice ale sale au fost ucisi in atacuri americane, la Kandahar, doua luni mai tarziu. De atunci, acest barbat, cu barba deasa, ochelari mari, usor de recunoscut dupa "umflatura" de pe frunte, a lansat, prin inregistrari video, numeroase apeluri la "razboi" contra Occidentului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zawahiri,
osama bin laden,
terorism
/actualitate/cine-este-ayman-al-zawahiri-succesorul-lui-osama-ben-laden-8349505
8349505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.