Cine e adolescenta datorită căreia parlamentarii britanici s-au grăbit să se întoarcă din concediu, doar pentru a o cunoaşte

Autor: Andra Stroe Postat la 25 aprilie 2019 98 afişări

În timp ce majoritatea adolescenţilor preferă în timpul liber să se distreze alături de prieteni sau îşi petrec ore întregi cu ochii aţintiţi în ecranele smartphone-urilor, Greta Thunberg a ales să îşi canalizeze atenţia, timpul şi eforturile pentru a încerca să ajute planeta, devenind cunoscută şi apreciată de publicul din întreaga lume. Vocea i s-a făcut auzită nu doar pe reţelele de socializare, ci chiar în cele mai înalte medii politice. Astfel, şi-a ţinut ultimul discurs în Parlamentul britanic, alături de nume cunoscute la nivel internaţional.

Cine e adolescenta datorită căreia parlamentarii britanici s-au grăbit să se întoarcă din concediu, doar pentru a o cunoaşte

Potrivit Daily Mail, o parte din membrii Parlamentului britanic, printre care se numără John Bercow, Jeremy Corbyn şi Ed Miliband, s-au grăbit să se întoarcă din concediu, în perioada sărbătorilor pascale, pentru a o  întâmpina pe tânăra activistă Greta Thunberg, care a ţinut un discurs despre schimbările globale, încheiat de către auditoriu cu un ropot de aplauze.

Ea a susţinut în discursul de la Palatul Westminster din Londra că viitorul ei şi al altor copii a fost „vândut”. „Probabil nici nu mai avem vreun viitor. A fost furat de fiecare dată când aţi afirmat că <cerul este limita> şi că <avem doar o viaţă>.” Tânăra în vârstă de 16 ani a vorbit în cadrul unui panel, alături de secretarul pentru mediu, Michael Gove, fostul şef al partidului laburist Ed Miliband, Caroline Lucas, din Partidul Verzilor şi Layla Moran, din Partidul Liberal Democrat Layla Moran. 

Thunberg, nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace, a devenit cunoscută publicului din toată lumea după ce, în urmă cu şase luni, a campat în vecinătatea Parlamentului suedez, protestând pentru aceeaşi cauză pe care o apără şi astăzi. Refuzul ei de a merge la şcoală ca protest împotriva încălzirii globale i-a determinat pe copiii din toată lumea să îi urmeze exemplul. De atunci, în întreaga lume i s-au alăturat peste 100.000 de elevi.

Thunberg a vorbit la mitingurile pentru stoparea încălzirii climatice din Stockholm, Helsinki, Bruxelles şi Londra. În ianuarie 2019 ea a fost invitată la Forumul Economic Mondial de la Davos, unde discursurile ei au avut din nou un impact la nivel mondial.

Adolescenta a povestit că primele noţiuni despre încălzirea globală le-a învăţat în şcoală, la vârsta de nouă ani. „Profesorii vorbeau întotdeauna despre faptul că ar trebui să stingem luminile, să economisim apa şi să nu aruncăm mâncarea.” A devenit însă frustrant să observe cum nimeni nu acţiona ca atare. A început să se documenteze singură, renunţând la alte activităţi extra-şcolare, a adoptat un regim vegan şi a refuzat să mai zboare cu avionul, convingându-şi părinţii să îi urmeze exemplul. Ea a fost numită drept una dintre cele mai influente adolescente din lume de revista TIME.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlamentari,
concediu,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.