Cine conduce pe piaţa de energie şi cum liberalizarea a schimbat liderii

Postat la 10 iulie 2018 131 afişări

Cantitatea livrată către consumatorii casnici care au decis să-şi schimbe abonamentul la energie trecând astfel în zona concurenţială a crescut de trei ori în primele trei luni ale anului faţă de perioada similară a anului trecut.

Cine conduce pe piaţa de energie şi cum liberalizarea a schimbat liderii

Deşi la început, liberalizarea pieţei de energie pentru populaţie schimbă deja liderii din segmentul concurenţial, acolo unde se consumă 65% din toată energia din România.

 

Astfel, potrivit datelor publi­ca­te de Autoritatea Naţională de Reglementare a Energiei (ANRE), după primele trei luni ale anului italienii de la Enel Energie Muntenia, companie de furni­zare a energiei concentrată mai ales pe zona Mun­tenia Sud, a ajuns la o cotă de piaţă de 10,43% din piaţa concurenţială, devenind ast­fel cel mai mare funzior din acest segment.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.