Cine ar putea conduce cea mai puternică economie din Europa în locul temului cancelar Angela Merkel

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 decembrie 2018 293 afişări

Cine ar putea conduce cea mai puternică economie din Europa în locul temului cancelar Angela Merkel

Cel mai mare şi mai puternic partid german, Uniunea Creştin – Democrată (CDU) organizează săptămâna aceasta o serie de alegeri cruciale, pentru a-şi vota un nou lider, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat că nu îşi va depune candidatura pentru un nou mandate, potrivit CNBC.

Sunt deja doi candidaţi principali pentru şefia partidului însă votul acesta, care se va desfăşura la Congresul Anual din Hamburg din data de 7-8 decembrie, are o importanţă mai mare în contextul în care câştigătorul ar putea deveni următorul cancelar al ţării.

Merkel a anunţat în luna octombrie că acest mandate, al patrulea pentru ea, este ultimul şi nu urmăreşte nicio altă poziţie politică începând cu 2021.

Anunţul acesteia a pornit o cursă alertă pentru viitorul lider al partidului şi poate chiar pentru viitorul lider al celei mai puternice economii din Europa.

Sunt 12 candidaţi la şefia partidului, însă doar câţiva dintre ei sunt proeminenţi.

În esenţă, sunt trei candidaţi principali pentru funcţie, şi-anume, Annegret Kramp-Karrenbauer, protejata lui Merkel, rivalul conservator al acesteia Friederich Merz, şi ministrul sănătăţii Jens Spahn.

Cursa este strânsă între Kramp-Karrenbauerz şi Merz, iar sondajele realizate până acum demonstrează acest lucru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
partid,
angela merkel,
lider

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.