Cine amanetează viitorul Moldovei - americanii vin să facă profit în cea mai săracă zonă a României

Autor: Razvan Muresan Postat la 30 mai 2013 1275 afişări

Una dintre cele mai mari reţele de amanet din zona Moldovei, Express Credit Amanet, a fost cumpărată pentru “mai multe milioane de euro”, de grupul american Dollar Financial Group.

Cine amanetează viitorul Moldovei - americanii vin să facă profit în cea mai săracă zonă a României

Tranzacţia a vizat preluarea integrală a participaţiilor deţinute de proprietarii Express Credit Amanet, Bogdan şi Ioana Gheorghiu, de către o firmă controlată de grupul american de servicii financiare, cu afaceri de aproape 1,1 miliarde de dolari la nivelul anului trecut, notează Mediafax.

"Tranzacţia a fost una complexă şi a ridicat, pe parcursul derulării negocierilor, anumite probleme speciale, atât comerciale, cât şi juridice, dar care (...) au putut fi acomodate şi rezolvate", se arată într-un comunicat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care a acordat asistenţă juridică vânzătorilor. Negocierile au durat aproximativ un an, potrivit casei de avocatură, care precizează că valoarea tranzacţiei se cifrează "la mai multe milioane de euro".

 Rata şomajului a fost în luna martie de 5,58 la sută, fiind înregistraţi 492.427 de şomeri, cu 17.982 mai puţini decât în februarie, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost înregistrate în judeţele Vaslui (11,20 la sută), Mehedinţi (10,37 la sută), Teleorman (10,08 la sută), Dolj (9,96 la sută), Alba (9,12 la sută), Galaţi (9,11 la sută) şi Buzău (8,37 la sută).

Potrivit gandul.info, lideri ai topului celor mai prost plătiţi angajaţi din România sunt salariaţii din judeţul Harghita. Aceştia primeau, la finalul anului trecut, din partea patronilor pentru munca prestată un salariu mediu net de 1.064 lei, cu 474 lei mai mic decât media naţională. Pe al doilea loc în acelaşi clasament se află sucevenii al căror câştig era, la aceeaşi dată, cu doar un leu mai mare, ei fiind urmaţi în top de către angajaţii firmelor din Botoşani, din Vaslui şi din Maramureş, potrivit datelor INS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moldova,
americani,
amanet,
credit
/actualitate/cine-amaneteaza-viitorul-moldovei-americanii-vin-sa-faca-profit-in-cea-mai-saraca-zona-a-romaniei-10911179
10911179
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.