Cine a facut un pariu de noua miliarde de dolari pe ratingul Americii?

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 august 2011 7 afişări

Un misterios investitor sau un fond de investitii a pariat aproape un miliard de dolari, luna trecuta, pe faptul ca Statele Unite isi vor pierde ratingul AAA. Cota era de 10 la unu.

Intrebarea pe care si-o pun jurnalistii de la Daily Mail este daca cel in cauza a avut informatii despre intentia Standard and Poors sau a riscat, pur si simplu, intreaga suma, adica 850 de milioane de dolari.

Unele zvonuri indica implicarea lui George Soros, in varsta de 80 de ani, cunoscut drept omul care a ingenuncheat Banca Angliei. Dar implicarea miliardarului a fost negata de unul din apropiatii sai.

Zvonurile se bazeaza in parte si pe legaturile stranse dintre administratia Obama si George Soros, precum si pe faptul ca presedintele american si Secretarul Trezoreriei Timothy Geithner ar fi stiut din timp de intentia agentiei de rating de a reduce ratingul SUA. Cu toate ca Geithner declara in aprilie ca nici nu poate fi vorba de o reducere a ratingului, in momentul anuntului oficialii americani pareau mai degraba enervati, dar in nici un caz surprinsi de acesta.

Intrebarea ramane: cine a pariat o caruta de bani si a obtinut un randament de 1000% pe reducerea ratingului SUA?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rating,
America,
pariu,
AAA
/actualitate/cine-a-facut-un-pariu-de-noua-miliarde-de-dolari-pe-ratingul-americii-8591591
8591591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.