Cinci focare active de Covid-19 în Bucău: 4 în şcoli şi unul într-un centru de terapie

Autor: Cosmin Pirv Postat la 12 octombrie 2020 102 afişări

Cinci focare de Covid-19 sunt active luni în judeţul Buzău: unul într-un centru de terapie din Râmnicu Sărat şi patru în şcoli.

Cinci focare active de Covid-19 în Bucău: 4 în şcoli şi unul într-un centru de terapie

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Buzău, 42 de persoane sunt confirmate pozitiv la Centrul de Integrare cu Terapie Ocupaţională (CITO), 5 persoane la Şcoala gimnazială nr. 11 Buzău, 4 la Şcoala gimnazială Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu Buzău şi câte 3 cazuri sunt înregistrate la Liceul cu Program Sportiv Buzău şi la Colegiul Naţional B.P Haşdeu Buzău.

„În cazul focarului de la CITO, DSP a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialişti şi izolarea la nivelul centrului/spitalului în funcţie de complexitatea şi gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantinarea contacţilor/izolarea pacienţilor”, a transmis Prefectura.

În cazul focarelor din unităţile de învăţământ, DSP a dispus identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate şi carantinarea acestora, testarea contacţilor apropiaţi simptomatici, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie şi suspendarea cursurilor „faţă în faţă” pe o perioadă determinată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
focare,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.