Cifre dureroase: Conflictele şi dezastrele naturale au forţat o persoană să îşi părăsească propria casă în fiecare secundă din 2020

Postat la 20 mai 2021 52 afişări

Cifre dureroase: Conflictele şi dezastrele naturale au forţat o persoană să îşi părăsească propria casă în fiecare secundă din 2020

Conflictele şi dezastrele naturale au forţat pe cineva să îşi părăsească propria casă în fiecare secundă a anului trecut, ducând numărul persoanelor strămutate intern la un nivel record, au declarat joi instituţiile de monitorizare.

Acest lucru s-a produs în ciuda restricţiilor stricte impuse circulaţiei pe tot globul în eforturile de a opri răspândirea Covid-19, restricţii ce se credea că vor duce la o scădere a numărului.

Însă 2020 a fost, de asemenea, marcat de furtuni intense, conflicte persistente şi episoade de violenţă, care au forţat 40,5 milioane de oameni să îşi părăsească casele, potrivit unui raport comun al Centrului de Monitorizare a Dislocărilor Interne (IDMC) şi al Consiliului Norvegian pentru Refugiaţi (NRC) .

Acesta este cel mai mare număr raportat în ultimii 10 ani şi aduce numărul total de persoane strămutate interne din întreaga lume la un record de 55 de milioane, se arată în raport.

Numărul persoanelor strămutate intern este acum mai mult decât dublu faţă de cele aproximativ 26 de milioane de oameni care au fugit peste graniţe ca refugiaţi.

"Este şocant faptul că cineva a fost forţat să fugă de acasă în propria ţară în fiecare secundă anul trecut. Nu reuşim să protejăm oamenii cei mai vulnerabili din lume de conflicte şi dezastre", a declarat şeful NRC Jan Egeland într-o declaraţie.

Raportul a constatat că trei sferturi dintre persoanele au fost victime ale dezastrelor naturale, în special cele legate de vremea extremă, relatează France 24.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conflict,
fortare,
casa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.