CIA, somată să ofere explicaţii în legătură cu filmul despre urmărirea lui Osama ben Laden

Postat la 04 ianuarie 2013 15 afişări

Congresmeni americani l-au somat pe directorul Agenţiei Centrale americane de Informaţii să spună dacă CIA a oferit informaţii regizoarei filmului despre urmărirea lui Osama ben Laden potrivit cărora tortura a contribuit la localizarea liderului terorist.

Convinşi, după trei săptămâni de anchetă, că tortura nu a permis să se obţină informaţii cruciale despre localizarea lui ben Laden în Pakistan, trei puternici senatori americani au dezvăluit joi că i-au scris directorului interimar al CIA, Michael Morell, cerându-i să furnizeze Congresului detalii despre cooperarea sa cu cineasta Kathryn Bigelow.

Filmul acesteia, "Zero Dark Thirty", care apare pe majoritatea ecranelor americane la 11 ianuarie şi care este bine plasat în cursa pentru Oscaruri, începe cu o scenă de torturare a unor deţinuţi, care sfârşesc prin a furniza informaţii esenţiale despre localizarea lui ben Laden într-o casă pakistaneză.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CIA,
Osama ben Laden,
film
/actualitate/cia-somata-sa-ofere-explicatii-in-legatura-cu-filmul-despre-urmarirea-lui-osama-ben-laden-10427248
10427248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.