Christine Lagarde: UE are un termen foarte scurt să dea semnale puternice

Postat la 17 iunie 2012 9 afişări

Directoarea Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde i-a îndemnat pe europeni să dea cât mai rapid un semnal puternic al "voinţei lor colective de a-şi consolida uniunea monetară", într-o intervenţie, sâmbătă, înaintea alegerilor legislative din Grecia, cruciale pentru euro.

"Într-un termen foarte scurt, poate mai puţin de trei luni, este necesar ca europenii, în special cei din cadrul zonei euro, să dea semnale puternice privind voinţa lor colectivă de a-şi consolida uniunea monetară", a declarat Lagarde pentru cotidianul francez Libération. "Ceea ce este necesar este o hotărâre colectivă de a avansa către o etapă puternică a construcţiei zonei euro", a subliniat ea. În opinia şefei Fondului Monetar Internaţional (FMI), este necesar să se "depăşească uniunea monetară, pentru a fi puse în comun politici bugetare, însoţite totodată de instrumente de supervizare a sectorului financiar în sens larg şi de mecanisme de soluţionare a crizelor bancare".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
lagarde,
semnale,
ue,
grecia
/actualitate/christine-lagarde-ue-are-un-termen-foarte-scurt-sa-dea-semnale-puternice-9753296
9753296
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.