Christine Lagarde, declaraţia momentului: Europa are nevoie de o bursă unificată şi propria versiune a SEC

Postat la 17 noiembrie 2023 37 afişări

Christine Lagarde, declaraţia momentului: Europa are nevoie de o bursă unificată şi propria versiune a SEC

Europa are nevoie de propria versiune a Comisiei americane pentru valori mobiliare şi bursiere ( SEC) şi de o bursă unificată pentru a strânge suficienţi bani pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă regiunea, a declarat preşedintele Băncii Centrale Europene, potrivit FT.

Christine Lagarde a declarat vineri, într-un discurs ţinut la Frankfurt, că "crearea unei SEC europene" care să înlocuiască reţeaua eterogenă de organisme de supraveghere naţionale ar contribui la colectarea sumelor masive necesare pentru a face faţă triplei provocări reprezentate de "deglobalizare, criza demografică şi decarbonizare".

În cadrul Congresului bancar european, Lagarde a făcut apel la consolidarea între bursele financiare naţionale din Europa, afirmând că "o piaţă de capital cu adevărat europeană are nevoie de infrastructuri de piaţă consolidate - şi aici sectorul privat îşi poate arăta şi el determinarea".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
lagarde,
nevoie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.