Chiuariu: Punem căruţa înaintea cailor dacă susţinem că opinia Comisiei de la Veneţia e obligatorie

Postat la 08 mai 2013 21 afişări

Vicepreşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Tudor Chiuariu (PNL), a declarat, miercuri, că a considera că punctele de vedere ale Comisiei de la Veneţia pe revizuirea Constituţiei sunt obligatorii înseamnă a "pune căruţa înaintea cailor", apreciind că acest lucru este exagerat.

Chiuariu: Punem căruţa înaintea cailor dacă susţinem că opinia Comisiei de la Veneţia e obligatorie

 Chiuariu a fost întrebat cum vede afirmaţia premierului Victor Ponta privitoare la faptul că opinia Comisiei de la Veneţia va fi considerată "obligatorie" de către factorii politici din România în cazul revizuirii Constituţiei.

"Prin natura lor, ele nu sunt obligatorii, ci consultative (...) dar sigur că sunt importante pentru dezbaterea internă şi pentru obiectivul nostru de a avea o Constituţie modernă, aliniată la cele mai înalte standarde europene", a susţinut Chiuariu.

El a menţionat că punctele de vedere ale Comisiei de la Veneţia nu au cum să devină obligatorii, pentru că România este un stat suveran.

"Din punctul ăsta de vedere, nu cred că voinţa reprezentanţilor aleşi ai cetăţenilor, şi în ultimă instanţă a cetăţenilor români prin referendum... aceea e obligatorie şi nu poate fi înfrântă", a susţinut senatorul PNL.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/chiuariu-punem-caruta-inaintea-cailor-daca-sustinem-ca-opinia-comisiei-de-la-venetia-e-obligatorie-10861507
10861507
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.