China vrea intensificarea cooperării cu Rusia în cadrul unor "iniţiative de securitate globală"

Autor: Mihai Draghici Postat la 30 martie 2023 44 afişări

China intenţionează să intensifice colaborarea cu Rusia la nivel militar şi în cadrul unor "iniţiative de securitate globală", anunţă Ministerul Apărării de la Beijing, conform agenţiei The Associated Press.

China vrea intensificarea cooperării cu Rusia în cadrul unor "iniţiative de securitate globală"

"Comunicarea strategică şi cooperarea practică între armatele Chinei şi Rusiei nu au încetat deloc să se îndrepte spre un nivel mai înalt", a declarat joi Tan Kefei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Beijing.

Preşedinţii Xi Jinping şi Vladimir Putin au stabilit "noi puncte de consens", care vor servi ca "model al viitoarelor relaţii", a precizat Tan Kefei, referindu-se la recenta întâlnire a liderilor Chinei şi Rusiei.

Oficialul chinez a precizat că cele două ţări vor continua patrulele aeriene şi maritime comune şi exerciţiile de antrenament militar. "Vom acţiona în sensul implementării iniţiativelor de securitate globală şi pentru asigurarea corectitudinii internaţionale şi a justiţiei", a subliniat Tan Kefei.

Administraţia de la Washington suspectează că Beijingul analizează posibilitatea de a furniza armament letal Rusiei pentru războiul din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
rusia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.