China va renunţa la restricţiile COVID şi la carantina pentru vizitatori începând cu luna ianuarie

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 27 decembrie 2022 39 afişări

China va renunţa la restricţiile COVID şi la carantina pentru vizitatori începând cu luna ianuarie

În curând, persoanele care călătoresc în China nu vor mai fi nevoite să intre în carantină şi să respecte măsurile COVID impuse anterior, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate din China, scrie Business Insider.

Actualizarea orientărilor vine după ce mai multe proteste au zguduit ţara din cauza politicii Covid-zero, pe care China a decis în cele din urmă să o relaxeze la începutul lunii decembrie. 

Anterior, călătorii erau supuşi unor carantine obligatorii de până la 10 zile, deşi ultimele politici impuneau o carantină de cinci zile la hotel şi apoi trei zile de izolare la domiciliu, potrivit CNN. Începând cu 8 ianuarie, nimic din toate acestea nu va mai fi necesar - deşi vizitatorii vor trebui în continuare să prezinte un rezultat negativ al testului PCR cu 48 de ore înainte de călătorie.

De asemenea, China reclasifică COVID şi o gestionează ca boală de clasa B, în loc de clasa A. În schimb, Beijingul se va concentra pe creşterea vaccinării în rândul populaţiilor vulnerabile, pe educaţia privind epidemiile şi pe investiţii în medicamente, printre alte măsuri.

Deciziile Beijingului marchează un alt punct de cotitură în pandemia de Covid. Cu toate acestea, relaxarea restricţiilor a dus la o explozie a cazurilor, guvernul nemaifăcând rapoarte zilnice privind numărul noilor pacienţi. Potrivit Financial Times, oficialii chinezi au estimat că 250 de milioane de persoane au fost infectate doar în primele 20 de zile ale lunii decembrie, ceea ce reprezintă 18% din populaţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.