China: Suntem pregătiţi pentru un război valutar

Postat la 04 martie 2013 12 afişări

China este "pregătită complet" pentru un război valutar, a declarat viceguvernatorul băncii centrale Yi Gang, cerând însă marilor puteri economice să respecte un acord convenit în cadrul G20 pentru evitarea unor astfel de confruntări, potrivit presei locale.

Apelul viceguvernatorului vine după ce miniştrii de finanţe ai statelor G20 au încercat, în februarie, să calmeze temerile legate de un posibil război pe pieţele valutare.

Aceste temeri au fost alimentate de deprecierea recentă a yenului japonez, evoluţie pusă de critici pe seama manipulării monedei de către autorităţile de la Tokyo pentru obţinerea de avantaje în faţa altor exportatori din Asia.

Războiul valutar poate fi evitat dacă economiile importante respectă concluziile reuniunii G20 că politica monetară trebuie să fie în primul rând un instrument pentru politica economică internă, a spus Yi, citat de agenţia de presă Xinhua.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
război valutar,
G20
/actualitate/china-suntem-pregatiti-pentru-un-razboi-valutar-10631121
10631121
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.