China si Rusia, in garda. De ce trimit americanii vehicule spatiale pe orbita

Autor: Razvan Muresan Postat la 09 martie 2011 39 afişări

Vehiculul aerian fara pilot al armatei SUA a decolat in spatiu in a doua sa misiune secreta. Numit X-37B, vehiculul care incorporeaza o racheta Atlas V a decolat din Cape Caneveral sambata trecuta, insa oficialii au pastrat tacerea in ce priveste activitatea sa de pe orbita, potrivit Daily Mail.

Unele zvonuri sustin ca ar fi testate tehnologii de spionaj, mai exact primul pas catre o arma spatiala capabila sa distruga satelitii tarilor rivale si sa arunce bombe de pe orbita.

Cunoscuta drept Orbital Test Vehicle, aeronava spatiala creata dupa zece ani de cercetare a fost initial un proiect al NASA, inainte de a fi preluata de armata.

Potrivit Daily Mail, programul X-37 a costat sute de milioane de dolari, insa suma exacta nu a fost inca dezvaluita.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
spatiale,
orbita,
X-37B
/actualitate/china-si-rusia-in-garda-de-ce-trimit-americanii-vehicule-spatiale-pe-orbita-8046786
8046786
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.