China este gata să inagureze un aeroport de 11,5 miliarde de dolari. Cum arată acesta - FOTO SI VIDEO

Postat la 20 septembrie 2019 428 afişări

China este pe cale să deschidă un nou mega-aeroport în sudul Beijingului, al doilea cel mai aglomerat centru de aviaţie din lume, înainte de a 70-a aniversare a Republicii Populare.

China este gata să inagureze un aeroport de 11,5 miliarde de dolari. Cum arată acesta - FOTO SI VIDEO

Aeroportul internaţional Beijing Daxing (PKX) va deschide porţile până la finalul acestei luni, potrivit presei de stat chineze. China Southern, companie ce va folosi PKX ca bază, intenţionează să inaugureze aeroportul cu un Airbus A380, cel mai mare avion aerian din lume, scriu cei de la CNN.

 

Aeroportul internaţional Beijing (PEK) a ajuns la capacitate maximă, ceea ce face aproape imposibilă adăugarea de noi zboruri la orele dorite.

 

În 2018, peste 100 de milioane de călători au trecut prin cele trei terminale ale sale - făcându-l doar cel de-al doilea aeroport din lume care a traversat acea etapă a traficului de pasageri, după Hartsfield-Jackson din Atlanta. 

 

Potrivit estimărilor, China va deveni în 2022 cea mai mare piaţă mondială de călătorii aeriene, depăşind Statele Unite.

 

Daxing a fost proiectat de regretatul arhitect Zaha Hadid şi are 8.000 de ferestre, fiind prevăzut cu patru piste şi un terminal cu dimensiunea egală cu cea a 97 de terenuri de fotbal. PKX va avea şi roboţi care vor oferi călătorilor actualizări de zbor şi informaţii despre aeroport.

 

Obiectivul operaţional iniţial este să găzduiască 72 de milioane de pasageri şi 2 milioane de tone de marfă anual până în 2025. 

 

Construcţia pentru proiectul de 11,5 miliarde de dolari a început în 2014, cu peste 40.000 de lucrători.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aeroport,
china,
miliarde,
deschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.