China anunţă vreme mai aspră după ce o tornadă a ucis o persoană

Autor: Laura Buciu Postat la 20 septembrie 2023 16 afişări

Meteorologii chinezi au intensificat avertismentele privind ploile abundente şi vânturi puternice în mai multe regiuni, a anunţat miercuri presa de stat, la o zi după ce o tornadă violentă a făcut ravagii în provincia estică Jiangsu, provocând moartea unei persoane, relatează Reuters.

China anunţă vreme mai aspră după ce o tornadă a ucis o persoană

Cel mai recent incident din săptămânile de vreme rea a determinat autorităţile să facă apel la vigilenţă în faţa vânturilor puternice în zonele de coastă din apropierea Mării Galbene, în largul Jiangsu.

Tornada de marţi a fost scurtă, dar violentă, imaginile de pe reţelele de socializare arătând maşini răsturnate, linii electrice căzute şi resturi luate de vânt, multe dintre acestea împrăştiate pe străzile din Suqian, un oraş din nordul provinciei.

„Eram la uşă şi am fost martor la vânt, dispozitive de energie solară şi copaci care zburau în aer”, a scris un utilizator al popularei platforme de socializare Weibo. „În acele două minute, am fost uimit”.

Radiodifuzorul CCTV a declarat că o persoană a murit şi trei au fost rănite, iar 52 de case au fost avariate.

De asemenea, au fost emise avertizări pentru regiunea sud-vestică Chongqing, mai multe zone din sud-vestul Guizhou, sudul Hunan, estul Anhui şi centrul Hubei.

Ploi torenţiale au lovit recent sud-estul Chinei, forţând evacuări masive, alunecări de teren şi decese în urma furtunilor necruţătoare aduse de taifunul Haikui.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
tornadă,
vreme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.