China a injectat în piaţa bancară 83 de miliarde de dolari într-o singură zi, în cea mai mare operaţiune repo din istoria ţării

Autor: Alex Ciutacu Postat la 16 ianuarie 2019 676 afişări

China a injectat în piaţa bancară 83 de miliarde de dolari într-o singură zi, în cea mai mare operaţiune repo din istoria ţării

Banca centrală a Chinei a injectat în piaţă suma record de 83 miliarde dolari, miercuri, încercând să evite o criză de lichiditate care ar pune şi mai multă presiune pe economia deja slăbită, potrivit Reuters.

Banca centrală promite să ia mai multe măsuri de stimulare a politicii monetare anul acest pentru a proteja locurile de muncă, în contextul în care creşterea economică încetineşte la minimul ultimilor 28 de ani.

Însă o serie de măsuri luate anul trecut, începând de la scutiri de taxe şi până la unele decizii de politică monetară, au avut un impact mult mai redus decât cel aşteptat, datele recente sugerând că activitatea economică încetineşte mai repede decât se aştepta oricine.

„Ştirile sunt clare – economia are nevoie de ajutor”, spune Trinh Nguyen, economist senior pentru Asia emergentă în cadrul firmei Natixis.

Operaţunea de miercuri, cea mai mare injecţie de lichiditate din istoria Chinei, a venit la doar o zi după ce banca centrală şi ministerul de Finanţe au reasigurat investitorii cu privire la siguranţa mediului economic din ţară şi au promis că vor stimula economia prin măsuri de politică monetară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca centrala,
china,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.