Chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române: Poliţiştii au vrut să intervină fără mandat. Procurorul nu a permis intervenţia decât la ora 6

Postat la 27 iulie 2019 889 afişări

Chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, a declarat, vineri seara, la Caracal, întrebat de ce nu au intervenit poliţiştii imediat ce au avut informaţii că Alexandra este în casa lui Gheorghe Dincă, spunând că acest lucru s-a dorit, dar procurorul nu a permis intervenţia Poliţiei decât la ora 6.

Chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române: Poliţiştii au vrut să intervină fără mandat. Procurorul nu a permis intervenţia decât la ora 6

Chestorul Ioan Buda, şeful demis al Poliţiei Române, a declarat, vineri seara, la Caracal, că poliţiştii ar fi putut lua alte măsuri, însă au preferat să intervină conform mandatului în casa suspectului Gheorghe Dincă.

„Nu puteau interveni poliţiştii mai devreme de ora 6, pentru că procurorul nu a permis intervenţia Poliţiei decât la ora 6”, a spus Buda.

Întrebat dacă ordinul procurorului putea fi încălcat, Buda a răspuns afirmativ.

„Da, puteau fi luate şi alte măsuri, puteau găsi alte teritupuri, puteau să intervină, nu au intervenit. Pentru că au aşteptat ora 6, pentru a se interveni la această percheziţie conform mandatului.

Mandatul a fost eliberat aproximativ la ora 4”, a mai spus Ioan Buda.

Acesta a porecizat că i-a spus inspectorului şef care se ocupa de caz să intervină fără mandat, însă procurorul nu a fost de acord.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politie,
sef,
caracal,
caz,
detaliu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.