Charles Michel propune un nou mecanism de monitorizare a situaţiei statului de drept în UE

Postat la 03 mai 2018 47 afişări

Charles Michel, premierul Belgiei, a propus, joi, crearea unui mecanism pentru evaluarea situaţiei statului de drept în toate ţările Uniunii Europene, în contextul propunerilor privind condiţionarea accesului la fonduri europene de respectarea normelor democratice.

Charles Michel propune un nou mecanism de monitorizare a situaţiei statului de drept în UE

"Belgia propune introducerea unui mecanism de evaluare de către omologi a situaţiei statului de drept", a transmis Charles Michel joi prin Twitter.

"Fiecare dintre cele 27 de state se vor supune examinării de către restul ţărilor membre. Această evaluare va permite dezvoltarea în mod colegial, prin bune practici şi corectarea problemelor", a explicat premierul Belgiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.