CGMB: Proprietarii teraselor de pe domeniul public, scutiţi de taxe în perioada stării de urgenţă

Autor: Otilia Serescu Postat la 13 iunie 2020 77 afişări

Proprietarii unităţilor de alimentaţie publică şi terase de vară situate pe domeniul public administrat de Primăria Bucureşti ar putea fi scutiţi de plata taxelor, în perioada în care a fost instituită starea de urgenţă, conform unui proiect aflat pe ordinea de zi a CGMB.

„Se aprobă scutirea, pentru durata stării de urgentă decretate în anui 2020, de la plata taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară situate pe domeniul public administrat de autorităţile din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Pentru a beneficia de prevederile art. 1 utilizatorii au obligaţia ca până la data de 15 septembrie 2020, inclusiv, să depună la autorităţile din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti care administrează domeniul public o cerere de acordare a scutirii, însoţită de o declaraţie pe propria răspundere împreună cu documente justificative, conform prevederilor legale”, potrivit proiectului aflat pe ordinea de zi a CGMB, din data de 18 iunie.

Proiectul se adresează utilizatorilor suprafeţelor care au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
terase,
taxe,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.