CFA: Încrederea în economia românească a crescut în octombrie

Postat la 25 noiembrie 2016 66 afişări

CFA: Încrederea în economia românească a crescut în octombrie

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, asociaţia analiştilor financiari, a înregistrat o creştere cu 12 puncte faţă de luna anterioară, la 65,3 puncte, informează un comunicat al CFA România.

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, a fost lansat de către CFA Romania în luna mai 2011 şi reprezintă un indice care cuantifică anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică din Romania pentru un orizont de timp de un an. Indicatorul de încredere macroeconomică are valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza a şase întrebări cu privire la condiţiile curente referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii, precum şi pe anticipaţii pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale la nivel de economie. Sondajul evaluează şi anticipaţiile pentru rata inflaţiei, ratele de dobândă, cursul de schimb euro/leu, indicele bursier BET, condiţiile macroeconomice globale şi preţul petrolului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.