Dolarul atinge un nou maxim istoric. BNR a cotat moneda americană la 4,26 lei

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 24 noiembrie 2016 73 afişări

Dolarul atinge un nou maxim istoric. BNR a cotat moneda americană la 4,26 lei

Dolarul s-a apreciat puternic, vineri, şi a ajuns la un nou maxim istoric. Banca Naţională a României (BNR) a cotat moneda americană la 4,2523 lei/unitate, acesta fiind cel mai mare nivel înregistrat vreodată.

Precedentul record fusese stabilit vinerea trecută, când dolarul a fost cotat la 4,25 lei. Cursul se află pe o pantă ascendentă încă de la anunţarea rezultatelor de la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii.

Şi indicele Dow Jones a trecut marţi pragul de 19.000 de puncte pentru prima dată, în contextul în care acţiunile din Statele Unite au împins patru indici importanţi către recorduri similare pentru prima dată din 1999, potrivit Bloomberg.

Indicele mediu Dow Jones a crescut cu 45,44 de puncte, atingând maximul de 19.002,13 puncte în această dimineaţă, în New York. Indicele S&P 500 a crescut cu 0,2%, ajungând la 2.202,23.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.