Certinvest Pensii: Cu 60 de lei pe lună tinerii pot economisi o sumă bună de pensie dacă încep de la primul job

Postat la 02 mai 2017 185 afişări

Cu 60 de lei pe lună, cât costă două bilete la film, tinerii pot economisi o sumă bună pentru pensie dacă încep de acum sau de la primul lor job, a spus Corina Cucoli, directorul general al Certinvest Pensii, la un eveniment organizat săptămâna tre­cută la sediul BVB.

Certinvest Pensii: Cu 60 de lei pe lună tinerii pot economisi o sumă bună de pensie dacă încep de la primul job
 

Există însă şi soluţii pentru o pensie mai bună care pot fi puse în ap­li­care chiar de an­ga­jatori, adaugă ea.

 

„Sumele cu care con­tribuie an­ga­jatul la fondul de pensii facultative sunt de­duc­tibile la calculul impozitului pe venit, în limita a 400 de euro pe an pe par­ticipant, ceea ce înseamnă apro­ximativ 150 de lei pe lună. Şi angajatorii pot contribui la pensia facultativă a angajaţilor lor, contribuţiile acestora fiind considerate cheltuială deductibilă integral“, a spus directorul Certinvest Pensii la evenimentul BVB.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.