Cererea de birouri pe segmentul companiilor medii a crescut cu 14%

Autor: Ioana Matei Postat la 30 septembrie 2013 57 afişări

În primele nouă luni din 2013, compania de consultanţă imobiliară ESOP Consulting a înregistrat un volum de 424.906 mp de cereri de birouri venite din partea IMM-urilor, cu 14% mai mult decât în primele trei trimestre din 2012.

Cererea de birouri pe segmentul companiilor medii a crescut cu 14%

Şi în ceea ce priveşte tranzacţiile la nivelul companiei Esop Consulting s-a obţinut o majorare a numărului lor cu 20% în primele nouă luni din 2013, faţă de aceeaşi perioadă din 2012. „Anul 2013 se remarcă printr-o intensificare a intenţiilor de relocare. Cu toate că probabil unele dintre acestea se vor concretiza în tranzacţii în prima parte a lui 2014, este de remarcat gradul mai ridicat de încredere al managerilor în persectivele propriilor companii şi reluarea în cazul multora a planurilor de creştere a business-ului. Spre deosebire de anul precedent, motivele relocării sunt tot mai adesea nevoia de extindere a suprafeţei sediului şi creşterea confortului angajaţilor”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting.

Pe toate segmentele de bugete au avut loc creşteri ca volum total de spaţii cerute, în primele nouă luni ale acestui an, confirmând astfel premisa unui an mai bun decât cel anterior pe piaţa spaţiilor de birouri. În continuare cei mai mulţi clienţi şi-au arătat interesul pentru spaţiile de birouri cu tarife de sub 11 euro/mp/lună, mai exact 54% din volumul total al solicitărilor înregistrate în această perioadă, a fost pe segmentul de buget de până în 11 euro/mp/lună.

În primele nouă luni, Esop a avut cu 20% mai multe tranzacţii decât în 2012, în aceeaşi perioadă ajungând la un număr de 81 de tranzacţii în 2013 faţă de 67 in 2012. 

„Anul 2013 este un an mai dinamic, se simte un tonus pozitiv în rândul factorilor de decizie din companiile medii. Decalajul mare dintre cerere şi ofertă va fi greu de echilibrat pe termen mediu, de aceea recomandăm proprietarilor de spaţii de birouri să fie în continuare deschişi, flexibili şi să caute soluţii constructive.”, declară Alexandru Petrescu de la Esop.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
companii,
cerere,
companie,
inregistrare,
cereri
/actualitate/cererea-de-birouri-pe-segmentul-companiilor-medii-a-crescut-cu-14-11426370
11426370
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.