Cerere de finanţare istorică către UE: 2 miliarde de euro pentru reabilitarea a 121 km de cale ferată, între Arad şi Simeria. Va fi gata în 2022

Postat la 27 noiembrie 2017 74 afişări

Ministerul Transporturilor a semnat vineri cererea de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea liniei de cale ferată Frontiera Curtici-Simeria parte componentă a Coridorului IV Pan European pentru circulaţia trenurilor cu viteza max. de 160 km/h, tronsonul 2 km.614-Gurasada şi tronsonul 3 Gurasada-Simeria”, depus de CFR S.A. în calitate de Beneficiar al finanţării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Cerere de finanţare istorică către UE: 2 miliarde de euro pentru reabilitarea a 121 km de cale ferată, între Arad şi Simeria. Va fi gata în 2022

Obiectul principal al cererii de finanţare este modernizarea a 141 km de cale ferată pe tronsonul Radna – Gurasada –Simeria, pentru a creşte viteza maximă la 160 km/h pentru trenurile de pasageri şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă. Proiectul va contribui la reducerea timpului de deplasare între localităţile Simeria şi Arad de la 146 minute la 74 de minute.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.