Cercetătorul Octavian Jurma anunţă o nouă explozie de cazuri de COVID-19: “România, sat fără câini! Curba arată înfiorător”

Postat la 28 ianuarie 2021 1400 afişări

Cercetătorul Octavian Jurma anunţă o nouă explozie de cazuri de COVID-19: “România, sat fără câini! Curba arată înfiorător”

Octavian Jurma, medic şi cercetător în Timişoara, cel care a făcut predicţii dovedite corecte ale evoluţiei pandemiei, atrage atenţia asupra faptului că noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie este foarte periculoasă, iar dacă aceasta va scăpa de sub control situaţia în România va fi delicată din toate punctele de vedere.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), România a înregistrat, conform ultimului raport, 2.901 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. Cifrele îl îngrijorează teribil pe Octavian Jurma, care nu exclude o nouă explozie de infectări, în principal din cauza tulpinei B.1.1.7, mutaţia virusului asiatic.

“Avem cifre uşor mai mari decât săptămâna trecută. În Braşov a început să crescă numărul de cazuri. A avut 168 de cazuri. Acestă tulpină se confiramă în ţară. Mă aştept să văd un mare număr mare de creşteri”, a explicat medicul.

“România a fost un sat fără câini la schimbarea asta de gardă, nu a fost o schimbare de Guvern. Când te uiţi că s-au scos 33% în Bucureşti, primul lucru este să ne uitam la problemă şi să o recunoaştem. Aştept să văd paşi concreţi în direcţia testării. Multe judeţe vor vedea că pot fi în zona roşie”, a mai precizat medicul.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
caini,
cazuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.