Cercetare privind utilizarea timpului: Cât lucrează şi cât timp liber au zilnic angajaţii români

Postat la 20 decembrie 2013 79 afişări

Angajaţii lucrează zilnic, în cursul săptămânii, în medie, 7:44 ore, bărbaţii cu 38 de minute mai mult decât femeile, iar populaţia are, de luni până vineri, mai puţin timpul liber zilnic cu 2:11 ore faţă de zilele de odihnă, potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cercetare privind utilizarea timpului: Cât lucrează şi cât timp liber au zilnic angajaţii români

 Conform datelor rezultate din Cercetarea statistică privind utilizarea timpului, salariaţii lucrează zilnic în cursul săptămânii, în medie, 7:44 ore, bărbaţii 8.01 ore, cu 38 de minute mai mult decât femeile, arată vineri INS, într-un comunicat de presă.

Patronii petrec la locul de muncă, în cursul săptămânii, 8:01 ore zilnic (8:05 ore bărbaţii, cu 17 minute mai mult decât femeile).

În zilele de odihnă, populaţia de 15 ani şi peste lucrează în medie 48 de minute. Patronii lucrează în medie 2:19 ore, iar salariaţii 1:16 ore.

În mediul rural, populaţia lucrează sâmbăta şi duminica mai mult decât în mediul urban (1:02 ore în rural faţă de 36 minute în urban).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cercetare-privind-utilizarea-timpului-cat-lucreaza-si-cat-timp-liber-au-zilnic-angajatii-romani-11799862
11799862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.